Case: Silikone sensor - Viking

VIKING HAVDE ET OPTIMALT SAMARBEJDE MED MEKOPRINTS TEKNISKE MEDARBEJDERE I UDARBEJDELSEN AF DESIGNET [...] DEN ENDELIGE SAMLING AF PRODUKTET VAR MULIG PGA. MEKOPRINTS KNOWHOW INDEN FOR FASTHÆNGENDE TÆTNINGSMIDDEL.

Samarbejde

Efterspørgsel

VIKING er markedsleder indenfor maritim sikkerhed, hvor de forsyner og servicerer nødvendigt/lovpligtig sikkerhedsudstyr for fartøjer, offshore installationer, forsvarssektoren, industriel brandslukning og fritidslystbåde.

Brandmænd arbejder under hårde vilkår, hvorfor det er af største vigtighed at deres udstyr er resistent overfor ydre påvirkninger og er i perfekt stand.

VIKING kom i kontakt med Mekoprint A/S, da de kom med ideen at udvikle en intelligent brandmandsdragt med sensorer, som kunne advare brandmanden mod høje temperaturer og farlige gasser udviklet under en brand. Det skulle være et fleksibelt system og integrerbar med PCBA og resistent overfor vask i høje temperaturer.

Mr. Leif Solbjerg
Area Sales Manager, Mekoprint A/S

Løsningen

Silikonesensorer med integreret LED lys blev lavet af en co-støbt UL-94V0 i sort og semi-transparent og et fasthængende tætningsmiddel, som forbliver vandtæt.

Silikone kan modstå kortvarig eksponering til temperaturer op til 350°C og langvarig eksponering op til 250°C, samtidig er det selv-udslukkende og på den måde beskytter det PCBA mod varme. 

Kunden sagde

VIKING havde et optimalt samarbejde med Mekoprints tekniske medarbejdere i udarbejdelsen af designet, som tilbyder denne unikke kombination af høj varmemåling til temperatur-sensorerne og lav varme måling til andre områder for at beskytte PCBA mod varme.

Den endelige samling af produktet var mulig pga. Mekoprints knowhow inden for fasthængende tætningsmiddel.

Mr. Jens Peter Kruse, Vice President
Global Fire Segment & PPE Products, Viking’

 

Kontakt

Kontakt Mekoprint Silikonesensor

Domenic B. Nielsen

Key Account Manager
User Interfaces

+45 99 36 59 11
+45 25 59 08 11

dbn@mekoprint.dk

Kontakt Mekoprint Silikonesensor

Torben Junget

Key Account Manager
User Interfaces

+45 99 36 59 10
+45 81 77 94 36

tju@mekoprint.com

Kontakt Mekoprint