Design af trykt elektronik og Internet of Things til høj volumen

05-11-2018

Produktionen af fleksible folier i høje volumener er fuldt automatiseret efter rulle-til-rulle princippet hos Mekoprint. Det giver globale win-win-win fordele på både pris, kvalitetsniveau og automatiseret produkt-montage, som har stor betydning for kendte produkter - og skaber nye muligheder inden for ”Internet of Things”.

 

Når foliebaserede trykte elektronik-komponenter som kapacitiv touch og trykte kredsløb skal monteres i en vaskemaskine eller på en pumpe for at gøre den funktionsdygtig, så sker det som en integreret del af vores kunders egen produktion. En række kunder får produceret så mange kilometer komponenter, at der er valgt en automatiseret rulle-til-rulle løsning udviklet i samarbejde med Mekoprint Graphic Electronics. Det betyder, at hele produktionsprocessen i Mekoprint er designet, så komponenterne kan monteres fuld-automatisk fra en rulle direkte på vores kunders produktionslinje. Og det reducerer den samlede produktionsomkostning markant – og har en række andre fordele.

 

Høj kvalitet og lav pris går hånd i hånd

Vores udstyr er dedikeret til at producere rulle-til-rulle i høje volumener – og det giver en helt anden og konkurrencedygtig pris. Ved høj-volumen produktion kan vi konkurrere på globalt niveau på både pris og kvalitet”, siger Morten Kjær, som er Sales Director i Mekoprint Graphic Electronics. Med 5 flerstationers rulle-til-rulle trykkelinjer kan Mekoprint producere op til 40 kilometer trykt elektronik i døgnet. “Vi kan producere til en emnepris, der er lige så billig som i Asien – men kunderne kan være helt sikre på en ensartet kvalitet, fordi vores processer er så automatiserede”.

 

Sparring og dialog helt tæt på

Tobias Holmgaard Stær er Business Manager i Flexible Foils, og han påpeger, at de kunder, der benytter sig af Mekoprints lange erfaring får mest ud af samarbejdet. Jo tidligere inddragelse, jo bedre løsning, der teknisk og kostmæssigt er designet til produktionen. ”Vores kunder er verdensmestre til det de udvikler – vaskemaskiner, pumper, LED-belysning og meget mere. Vi mestrer deres behov for tryk og tilknyttede processer – og de kunder, der udnytter det i deres tidligere produktudvikling, får mest ud af vores løsninger. Som europæisk partner er vi helt tæt på vores kunder, så det er let at sparre med os. At vi samtidig kan levere globalt, gør løsningen komplet”.

 

Automatiseret kvalitetssikring er en del af pakken

Når man producerer folier til nogle af verdens førende virksomheder følger der høje kvalitetskrav med, og derfor har Mekoprint investeret kraftigt i automatiserede kvalitets- og testprocesser. ”Vi har kigget på hele produktionskæden fra køb af råvarer til træning af den enkelte operatør. Vi er komponentproducent til et in-line produktionssetup, og ikke længere kun en serigrafisk trykkerivirksomhed – og det betyder, at vi har automatiseret alt kvalitetssikring lige fra kontrol til test til frasortering. Vores kunder vælger os på grund af den kvalitet vi leverer, så der må vi ikke skuffe”, siger Morten Kjær.

 

 

”Internet of Things”-fremtiden er strækbar

Kundedrevet proces- og produktudvikling er en del af Mekoprints DNA, og den nyeste landvinding for virksomheden er evnen til at trykke elektriske kredsløb på strækbare folier. Tobias Holmgaard Stær forklarer, hvorfor det er interessant: ”Strækbare folier er en vigtig del af en IoT-fremtid, hvor vi vil få elektronikken helt tæt på kroppen. Både i form af Wearables og forskellige Health Care produkter”, siger han. ”Vi har bevist, at vi nu kan trykke strækbar elektronik på TPU-folie og Non-woven film i vores rulle-til-rulle-produktion. Det er et strategisk fokusområde, der er med til at udvikle helt nye produktmuligheder, som vi forventer os meget af i den nærmeste fremtid med et stigende antal kunder”.

Kontakt Mekoprint