Fra ætseleverandør til udvikler af finmekaniske løsninger

03-09-2018

Historien om Mekoprint Chemigraphics er en udviklingshistorie, der bliver ved med at få tilføjet nye kapitler. Hovedoverskriften for divisionen har i de seneste år været automatisering og udvidelse af kompetencerne på nye teknologiområder. Chemigraphics har siden begyndelsen i 1954 været en højt specialiseret ætsningsvirksomhed, men inden for de sidste tre år har divisionen investeret et tocifret millionbeløb i at udvide produkttilbuddet med mikro-drejning og fræsning.

 

”Vi har altid været en virksomhed der trives med kunder der stiller særligt store krav,” siger Benny Albrektsen, Direktør i Chemigraphics. ”Og da en kunde henvendte sig, fordi en tidligere leverandør ikke kunne levere på en opgave, der krævede særlige finmekaniske kompetencer, så vi det som en oplagt mulighed for at investere i netop dette speciale.”

 

Robot-styret 24/7 produktion

Det har foreløbigt resulteret i indkøb af en serie multiakslede fræse/drejemaskiner, som skal behandles med meget større påpasselighed end deres tunge, industrielle ydre lægger op til. I et særligt, aflukket rum, hvor temperaturen holdes på konstante 22 grader, og hvor ekstra forstærkede betonfundamenter sikrer minimale vibrationer, står de højteknologiske robot-betjente maskiner og former emner i metal, plast og andre materialer med en nøjagtighed ned til 5 my. Her produceres der døgnet rundt med garanti for den højeste kvalitet hver gang – selv ved meget små tolerancegrader.

 

”Vi er helt på forkant med teknologien her. Det her er unikt i Nordeuropa pga. vores kompetencebredde, og vi kan virkelig gøre en forskel for de kunder, der har behov for særligt komplekse emner eller emner med meget små tolerancer eller krav om særlige overflader,” siger Benny Albrektsen.

 

Derudover tilbyder Mekoprint nu også højvolumen stans – en billigere og hurtige formgivningsmetode end den klassiske ætsning, som også åbner op for nye typer produkter.

 

Totalløsninger i en one-stop-shop

Med de to nye teknologier, kan Mekoprint supportere sine kunder fra den indledende udviklingsfase og helt til den sidste anodisering af et emne – som Mekoprint også tilbyder in-house. Det betyder en garanti for produkter af høj kvalitet, og en mulighed for sparring med specialister inden for hvert område i den tidlige produktudvikling – til glæde for begge parter.

 

”Der er stor synergi mellem de gamle og de nye teknologier, og vi kan nu lave totalløsninger hvor vi kombinerer et ætset produkt med et drejet eller fræst produkt. Vi varetager simpelthen hele værdikæden, og det fjerner en ubehagelig usikkerhed for kunden”, siger Benny Albrektsen. Han fortsætter, ”Jeg kan se et væld af muligheder for kundesamarbejder med disse nye teknologier – alle producenter af produkter med finmekaniske dele i alle typer materialer kan nyde godt af vores nye satsning – ikke mindst medico-virksomheder og andre lignende virksomheder, der stiller særlige krav til finmekanik.”

 

 

Mekoprint Chemigraphics udvikler og producerer fræste, drejede, faconætsede og stansede komponenter samt metalskilte på en samlet 6.000 m2 fabrik, der danner de perfekte rammer for løsninger til professionelle kunder inden for alle elektronikrelaterede brancher. Endvidere disponerer vi over alt udstyr til overfladebehandling og automatiseret kvalitetsmåling af alle typer emner.

Kontakt Mekoprint