Generationsskifte i ledelsen af Mekoprint

23-02-2015

Mekoprint-koncernen gennemfører 1. marts generationsskifte i ledelsen. Den 39-årige Anders Kold afløser som administrerende direktør sin far, Esben Kold, der har stået i spidsen for virksomheden siden han som 30-årig i 1973 efterfulgte sin far, Erland Kold, der grundlagde virksomheden i 1954.

 

Anders Kold er cand.merc. i strategi, organisation og ledelse fra CBS i 2001 og var i syv år ansat i IBM Danmark med ansvar for bl.a. udvikling af nye forretningsområder. Herefter etablerede han konsulentvirksomheden Avento A/S med speciale i strategi og strategieksekvering, som netop er blevet solgt til Deloitte. Anders Kold har været bestyrelsesmedlem i Mekoprint koncernen siden 2008 og næstformand siden september 2013.

 

- Mekoprint er en utrolig spændende virksomhed at arbejde med for mig. Vi hjælper mere end 1.000 kunder med at udvikle og producere nye produkter med over 30 forskellige produktionsteknologier. Fra Avento medbringer jeg den erfaring, at de små og de store virksomheder kan lære meget af hinanden. Mekoprint skal have det bedste fra begge sider: Lille og LEAN med små selvstændige teams tæt på kunderne og samtidig stor nok og med kompetencer til at være global leverandør af kundespecifikke løsninger på et højt teknologisk niveau. Den position glæder jeg mig til at være med til at udbygge, siger Anders Kold.

 

Esben Kold, uddannet kemiingeniør og HD i organisation, har stået i spidsen for Mekoprint i 42 år, og når han forlader posten som koncernens administrerende direktør, fortsætter han som direktør for Mekoprint Mechanics divisionen i Aalborg Øst med 75 medarbejdere.

 

- Efter en række turbulente år er vi nu tilbage på vækstsporet og har stor succes med at kombinere udvikling og højautomatiseret produktion i Danmark med løntung produktion i lavtlønslande.

Den udvikling glæder jeg mig til at fortsætte så længe, det giver mening for Mekoprint og for mig. Min rolle i det daglige bliver nu en anden end hidtil, og jeg glæder mig til at støtte Anders og lederteamet i virksomhedens fortsatte udvikling, siger Esben Kold.

 

Mekoprint koncernen består af  driftsselskabet Mekoprint A/S og Mekoprint Ejendomme A/S og beskæftiger 240 medarbejdere. Koncernen realiserede i regnskabsåret 2013/2014 et overskud på 22,6 mio. kr. efter skat mod 6,3 mio. kr. det foregående år. Omsætningen steg med 10 % til 277 mio.kr., og egenkapitalen er på 170 mio. kr.

Ud over de fire fabrikker, hvoraf de tre er i Støvring, har Mekoprint A/S produktion i Tjekkiet og Polen og et handelsselskab i Hongkong. Forretningen er baseret på tæt samarbejde med kunderne om produktudvikling og produktion inden for bl.a. folietastaturer, trykt elektronik, kabelkonfektion, folie- og metalskilte samt metalbearbejdning. Mere end to tredjedele af omsætningen går til eksport.

 

For yderligere information

For yderligere information kontakt os venligst direkte pr. telefon eller mail:

Anders Kold

ak@mekoprint.dk                 
+45 2088 8820  

 

Esben Kold

ek@mekoprint.dk
+
45 4088 5611

Kontakt Mekoprint