Høj volumen, høj kvalitet, lav pris – Japaner skaber nye muligheder i Cables

03-09-2018

Når Mekoprints Cables division til efteråret får leveret en innovativ fuld-automatisk produktionslinje til ledningsforarbejdning fra Japan, kommer det til at betyde højere kvalitet i høj-volumen opgaver med global konkurrenceevne.

 

Øget automatisering har været en af hovedoverskrifterne for Mekoprint Cables i det seneste år, bl.a. med den nye fuldautomatisk produktionslinje, der kommer til at gøre en markant forskel for Mekoprint kunder med global sourcing af høj-volumen produktion i høj kvalitet.

 

Den nye maskine foretager helt automatiseret den manøvre der hedder block loading. Ved block loading af-isoleres en ledning og føres ind i et stikhus – en operation der typisk er en manuelt krævende proces med én ledning ad gangen. Men med den ambitiøse nyerhvervelse er det nu muligt at foretage fuldautomatisk block loading af flere ledninger på en brøkdel af tiden.

 

12.000 timer om året sparet

Mekoprints Direktør for Cables, Lars Laungaard Rasmussen har da heller ikke svært ved at se fordelene ved den form for automatisering: ”Helt fra start sparer vi 12.000 manuelle arbejdstimer om året – og det betyder at vi kan bruge endnu flere ressourcer på at optimere produktionen for vores kunder. Og jo større volumen en opgave har, jo større vil fordelene være ved den nye teknologi”, siger han.

 

Høj-volumen kunder i Cables-forretningen er f.eks. Danfoss og Velux, der begge har høje kvalitetskrav samt en klar forventning om skalerbarhed, leveringssikkerhed og løbende omkostningsoptimering. Og de bliver ikke skuffede, lover Lars Laungaard Rasmussen. ”Den investering, vi her har foretaget, er en direkte udløber af, at vi vil være på forkant med den teknologiske udvikling hele tiden,” fortæller han. ”Automatiseringsmulighederne bliver hele tiden flere, og vores kunder forventer, at vi er proaktive på automatisering, der kan holde os i front”.

 

Fordele ved outsourcing

Mekoprints Cables forretning er 100 % ordreproducerende og nogle kunder vælger at outsource hele deres produktion til virksomheden. Cables har f.eks. overtaget en manuel produktion fra solcelle virksomheden SMA, og fuldautomatiseret den med en ny produktionslinje.

 

”Jeg forventer helt klart, at vores nye japanske investering sammen med vores øvrige investeringer vil gøre det muligt for os at overtage endnu flere projekter fra både eksisterende og nye kunder. Outsourcing er en fantastisk mulighed for at gøre en god produktion endnu mere effektiv og skalérbar, og det tror jeg vi kommer til at se mere af i fremtiden,” afslutter Lars Laungaard Rasmussen.

 

 

Mekoprint Cables fremstiller individuelt kundetilpasset kabelkonfektion baseret på produktion i Østeuropa. Divisionens mere end 200 medarbejdere har et stort materiale- og produktkendskab og hjælper gerne med løsningsforslag.

Kontakt Mekoprint