Langsigtet ejerudvikling i Mekoprint

02-12-2019

 

Pressemeddelelse 

Langsigtet ejerudvikling i Mekoprint

Alle ejerformer af virksomheder har særlige styrker og opmærksomhedspunkter. Mekoprint har siden starten i 1954 været en familieejet virksomhed, men startede sidste år en gradvis åbning af virksomhedens ejerstruktur ved et salg af 3 % af selskabets kapital til den eksterne bestyrelsesformand Jan Vestergaard Olsen.  

Næste skridt er nu taget i åbningen af virksomheden ved at familiemedlemmet Erland Kold fra 2. generation har solgt resten af sine aktier. Dette betyder bl.a. at bestyrelsesformand Jan Vestergaard Olsen nu ejer 5 % af selskabets kapital og en privat ekstern investor “Sameer Kalra” med direktionserfaring fra bl.a. Aalborg Industries tilsvarende har købt 5 % af aktierne i virksomheden.  

De resterende 90 % er fortsat i familien med 80 % i et 3. generations holdingselskab “Samek” og 10 % hos 2. generation familiemedlem Elsebeth Kold. 

CEO Anders Kold udtaler: 
”Majoriteten i Mekoprint skal fortsat ligge i familien, men det er en stor styrke at knytte stærke eksterne kræfter tæt til virksomheden. Samtidigt giver det også en ekstra dimension at skulle indfri forventninger til eksterne investorer, som også har lagt hånden på kogepladen i tillid til virksomhedens medarbejdere, kunder og udviklingspotentiale.”  

Bestyrelsesformand Jan Vestergaard Olsen supplerer: 
”Kunsten er at balancere det langsigtede familieejerskab med en målrettet værdiskabelse. Det tror jeg vi kan lykkes rigtig godt med i Mekoprint - med respekt for både historien og potentialet for den videre udvikling.”  

Ambitionen er at muliggøre et bredere køb og salg af aktier på længere sigt, hvilket dog kræver en fortsat modning af virksomheden - og ikke mindst bedre standarder for handel med unoterede aktier som alternativ til noterede aktier via fondsbørsen. 

For uddybning af ændringerne, kontakt da venligst: 

Anders Kold

Mekoprint CEO

+45 2088 8820

ak@mekoprint.com

Jan Vestergaard Olsen

Mekoprint bestyrelsesformand

+45 5151 2566

jvo@tami.dk

Kontakt Mekoprint