Mekoprint indvier højautomatiseret minifabrik til 24/7 produktion

12-07-2017

Mekoprint Chemigrapchis har gennem mange år leveret finmekaniske metalkomponenter baseret på ætse-, stanse- og bukketeknologi og supplerer nu med yderligere fræseteknologi.

To Micron femaksede mikrofræsemaskiner fra Masentia med tilførende Kuka-robot leveret af QRS er opstillet i et klimastyret rum, hvor temperaturen kontrolleres indenfor +/- 1 grad celcius.

 

- Vi har hermed skabt et effektivt setup, der giver os mulighed for at producere komponenter 24 timer syv dage om ugen, siger design and development manager Bjørn Mølbach Krogh og uddyber:

 

- Vi har efterhånden skabt en minifabrik i fabrikken, som også skal inspirere til yderligere automatisering i vores eksisterende fabrik og således virke som katalysator af automatisering generelt. For automatisering er nødvendigt for ikke bare at opretholde men i særdeleshed øge konkurrencedygtigheden. Vi får nu mulighed for at producere en kombination af høj- og lavvolumen i samme produktionscelle.

 

Maskinerne er udført med køling i spindler, lineærmotorer, emulsion og maskinkrop. Kombineret med placering i klimarum muliggør det produktion af meget præcise emner i et højt mix af materialer som aluminium og titanium samt avancerede plast- og ståltyper.

 

Mere automation skaber mere værdi for kunden

Mekoprint er en 100% ordreproducerende højteknologisk virksomhed med konstant fokus på innovative, partnerbaserede relati­oner med kunder og leverandører. De kundespecifikke løsninger, der skabes sammen med kunderne, er baseret på tæt samarbejde, et fælles mål og den ideelle kombination og udnyttelse af egne og kundernes styrker.

 

- Vi ønsker hele tiden at skabe merværdi for kunden, og vi skaber altså ikke merværdi ved at sætte et emne manuelt ind i en fræser. Så vi lader robotten om det værdiløse arbejde og koncentrerer os om at udvikle og optimere, siger Bjørn Mølbach Krogh.

 

Automatiseringerne og robottens indtog på minifabrikken betyder derfor heller ikke overflødiggørelse af medarbejdere. Tværtimod:

 

- Vi forventer, at det nye setup vil beskæftige tre mand fremover, og vi søger faktisk en ny programmør netop til dette anlæg, siger han og påpeger, at det nye setup kræver kompetente medarbejdere som værktøjsmagere og produktionsteknikere med stort know-how.

 

Den store viden og erfaring skal dog ikke kun bruges på driften af robot og mikrofræsere. I 2015 investerede Mekoprint Chemigraphics i state-of-the-art 3D vision måleudstyr, som kan måle- og dokumentere finmekaniske komponenter fremstillet dels ved ætsning og buk samt femakset mikrofræsning ned til få my.

 

- Den scanneproces arbejder vi henimod at automatisere ligesom eksempelvis vaskeprocessen er oplagt at automatisere, slutter Bjørn Mølbach Krogh.

For yderligere oplysninger:

 

 

Bjørn Mølbach Krogh

Design & Develompent Manager

+45 99 36 58 34
bmk@mekoprint.com
       

Kontakt Mekoprint