Mekoprint opnår rekordomsætning på en halv milliard

10-02-2020

PRESSEMEDDELELSE 
STØVRING 10.02.2020 

 

Mekoprint opnår rekordomsætning på en halv milliard 

Den danske industrikoncern Mekoprint løftede i regnskabsåret 2018/19 sin toplinje med fem procent og rundede for første gang en halv milliard kroner i omsætning. Resultatet, der landede på knap 23 millioner kroner før skat, er påvirket af store investeringer i fabriksudvidelser og implementering af nye teknologier for at sikre en fortsat høj vækst.

Regnskabet for Mekoprint Holding A/S med afslutning 30. september 2019 viser en stigning i nettoomsætningen fra 478 millioner kroner til 501 millioner kroner. Det svarer til en stigning på fem procent og er udtryk for det højeste aktivitetsniveau nogensinde i den familieejede danske industrikoncern. Udviklingen er sket på baggrund af en vækststrategi, der foreløbigt har resulteret i en gennemsnitlig årlig vækst på 15 % i de seneste 4 år.  

Mekoprint udvikler og producerer elektromekaniske komponenter, metal- og totalløsninger og er opdelt i fire divisioner – henholdsvis Graphic Electronics, Chemigraphics, Mechanics og Cables. Mekoprint har de seneste år haft et højt investeringsniveau med henblik på at accelerere koncernens udvikling, og det er årsagen til et fald i indtjeningen fra 27,5 millioner kroner i 2017/2018 til 22,9 millioner kroner før skat i 2018/2019:  

"Vores udvikling i regnskabsåret 2018/19 er præget af et ekstraordinært højt investeringsniveau på 44 millioner kroner i fabriksudvidelser og nye produktionsteknologier. Herudover arbejder vi med flere store kundeprojekter, som kræver organisatoriske investeringer nu, men først giver indtjeningseffekt om 1-2 år", forklarer CEO Anders Kold og fortsætter:

"Som familieejet virksomhed har vi et langt strategisk sigte, og det vigtigste for os er, at vores kundetilfredshed er stigende i takt med, at vi bliver involveret tidligt i produktudviklingen sammen med vores kunder."

Udover den økonomiske vækst og stigende kundetilfredshed er der i Mekoprint også fokus på internt samarbejde og arbejdsglæde. Mekoprint har danske afdelinger i Aalborg, Støvring, Hornslet og København, og i november 2019 blev Mekoprint udnævnt til Danmarks 12. bedste mellemstore arbejdsplads. Herudover har Mekoprint datterselskaber i Polen, Ukraine og Hong Kong.  

Positive forventninger til fremtiden 
Mekoprint vil også i de kommende år have fokus på vækst med stadig større internationalt samarbejde og tilstedeværelse. I indeværende regnskabsår 2019/20 er der et fortsat højt investeringsniveau på 40 millioner kroner i avancerede produktionsteknologier, digitalisering af kundesamarbejdet og en fabriksåbning i Ukraine, som tilsammen giver en endnu større global konkurrenceevne.  

Mekoprint forventer en øget top- og bundlinje i 2019/20 trods de aktuelle markedsmæssige usikkerheder. Mekoprint vil også fortsat have et stort fokus på samfundsansvar med særligt fokus på uddannelsessamarbejde og en ambitiøs målsætning om at blive en CO2-neutral virksomhed allerede inden udgangen af 2020. Den samlede indsats evalueres årligt i en CSR-rapport til UN Global Compact som en del af virksomhedens 4-dobbelte bundlinje. 

Om Mekoprint
Mekoprint udvikler og producerer produkt-specifikke komponenter og totalløsninger omkring kundernes egen elektronik.  Virksomheden har derfor et bredt produktprogram med alt fra betjeningsløsninger til trykte sensorer, kabinetter, finmekaniske komponenter og kabler, der forbinder elektronikken. Kunderne spænder også bredt fra små teknologivirksomheder til nogle af verdens førende industri- og elektronikvirksomheder som Bosch, Siemens, Danfoss og Grundfos. Mekoprint består af over 550 medarbejdere i Danmark, Polen, Ukraine og Kina med fælles fokus på høj kvalitet, automatiserede processer og det gode kundesamarbejde.

 

For uddybende spørgsmål, kontakt venligst Anders Kold, CEO

 

Anders Kold

Mekoprint CEO

+45 2088 8820

ak@mekoprint.com

 

Kontakt Mekoprint