Udvidet Mechanics fabrik med ny coil-teknologi

03-09-2018

Når kundernes behov vokser, så følger vi med og sikrer den nødvendige kapacitet og effektivisering. Produktområdet ”coilstans og dybtræk” har derfor både fået nye maskiner og nye kvadratmeter at boltre sig på i et optimeret produktions flow, der kan supportere høj-volumen kunderne endnu bedre end før.

 

Der er stille i et par uger endnu i en nyopført fabrikshal på 2.000 m2 ved Mekoprint Mechanics i Aalborg. De rå betonvægge er rejst for få uger siden og rejsegildet er lige gennemført, men om kort tid afløses roen af de rytmiske dunk fra en avanceret dybtræks coil-presse, som sammen med den øvrige maskinpark i coil-området kan producere flere millioner emner om året for Mekoprint Mechanics kunder.

 

”Vi har altid været en virksomhed, der udvikler os sammen med vores kunder,” siger Karl Bendtsen, Direktør i Mekoprint Mechanics. ”Så da nogle af vores største samarbejdspartnere er i god vækst og fik et øget behov for leverancer fra os, besluttede vi, at udvide og samle alle vores coil-aktiviteter sammen med en helt ny 315 tons coil-linje med fuldautomatisk affedtning i forlængelse af vores eksisterende fabrik”.

 

Mere kapacitet – flere kundefordele

Udvidelsen af coil-området kommer til at binde Mechanics forretningsområder endnu bedre sammen.

 

”Med udvidelsen får vi et decideret coil-specialiseret område, så vi nu får bedre flow i alle produktområder fordelt i den 17.000 m2 store fabrik. Så kunder med behov for fræste løsninger og totalløsninger kommer også til at nyde godt af investeringen med et generelt bedre flow igennem fabrikken,” forklarer Karl Bendtsen.

 

Udvidelsen af coils-området hænger tæt sammen med Mekoprints følelse af engagement og forpligtigelse overfor sine kunder.

 

”Vores kunder forventer tre ting: den rigtige kvalitet, levering til tiden og den rigtige pris. Det er forudsætningen for, at vi kan handle med hinanden. Men vores kunder forventer også, at når deres behov og volumen stiger, så kan vi følge med – og samtidig være skarpe på prisen. Med den nye fabrik får vi et mere effektivt flow, øger konkurrenceevnen og forsyningssikkerheden med kapacitet til nye opgaver.

 

Eksperter på design-to-cost

Det er ikke kun høj-volumen kunder, der kan drage fordel af Mekoprints ekspertise inden for Mechanics-området. Mange kunder har ingeniører ansat, som er rigtig dygtige til produktdesign, men som nyder godt af den praktiske sparring med Mekoprints specialister. ”Vi bliver for alvor en værdifuld samarbejdspartner, når vi får lov til at komme med i udviklingsfasen hos kunderne,” siger Karl Bendtsen. ”Her kan vi bidrage med konkret viden om ”design-to-cost” – dvs. hvordan vi sammen kan optimere produktdesignet, så det er optimalt i forhold til produktionen med de bedste teknologier. Den del af kundesamarbejdet glæder vi os til endnu mere af i fremtiden.”

 

Mekoprint Mechanics i Aalborg producerer kabinetter, chassisdele og frontpaneler ved brug af adskillige teknologier. Divisionen har et af Europas mest moderne produktionsanlæg inkl. fiberlaser svejsning, fuldautomatisk pulverlakering og anodisering med alle processer på tværs af fræsning og tyndpladebearbejdning samlet under ét tag. Herudover supplerer Mechanics i Hornslet med systemløsninger til logistik- & automationsbranchen, og Mechanics i Polen med tyndpladeopgaver med manuel efterbearbejdning. Maskinparken kan håndtere alle løsninger fra enkelte komponenter til mere komplekse kombinationsløsninger af ca. 170 medarbejdere fordelt på de 3 fabrikker.

Kontakt Mekoprint