Om os

Mekoprint er en familieejet virksomhed grundlagt i 1954. Virksomheden har hovedsæde i Støvring og beskæftiger ca. 500 medarbejdere på 40.000 m2 produktionsarealer i Europa. Med firmaets fleksible produktion i Danmark, Østeuropa og Asien tilbydes global levering og reduktion af 'time-to-market

Produktionen hos Mekoprint er primært rettet mod kunder i Europa. Produktudbuddet er 100 % kundespecifikke løsninger til industrielle- og elektronikvirksomheder.

Virksomhedsstruktur

  • MECHANICS
  • GRAPHIC ELECTRONICS
  • CHEMIGRAPHICS
  • CABLES

Mekoprint Mechanics producerer kabinetter, chassisdele og frontpaneler ved brug af adskillige teknologier. Divisionen har et af Europas mest moderne produktionsanlæg og råder over 15.000 m2 produktionsfaciliteter, hvor alle processer indenfor tyndpladebearbejdning er samlet under ét tag. Vi råder over en maskinpark der håndterer alle løsninger fra de enkelte komponenter til mere komplekse kombinationsløsninger.

Mekoprint Graphic Electronics udvikler og producerer kundetilpassede betjeningsløsninger, elektrisk ledende tryk på fleksible folier samt industrielle grafiske løsninger. Produktionsfaciliteter på 11.000 m2 danner rammer om divisionens 3 forretningsområder:

 

USER INTERFACES

Folie- og silikonetastaturer • Touch integration • Komplekse frontpaneler
Produktion af tastaturløsninger der optimerer den samlede brugeroplevelse af kundens produkt, herunder visuelt udtryk, funktionalitet og holdbarhed. Vores stærke design- og konstruktionsteam sikrer kundekrav med fokus på høj produktværdi til lavest mulige totalomkostninger og nem integration i det færdige produkt. Globalt setup med produktion i Danmark og Asien.
 

FLEXIBLE FOILS

Grafiske folier  • Capacitive touch folier  • Ætsede folier • Sensorer
Et automatiseret rulle-til-rulle setup sikrer omkostningseffektiv produktion af fleksible folier til globalt konkurrencedygtige priser for vores kunder. Produktionen tilvejebringer en sikker og konsistent høj kvalitet med lav kassationsgrad og højt udbytte. Produkterne og produktionen designes med mulighed for fortsat automatisering i kundens egen produktion.
 

INDUSTRIAL GRAPHICS

Grafiske labels, skilte og overlays • Pladetryk • Isolationsafskærmning 
Produktion af kosteffektive industrielle grafiske løsninger med tryk på alle former for plastmaterialer, -folier og metaloverflader. Optimering af udtryk, holdbarhed og brand-værdien i det endelige produkt er centralt for vores designteam, der dedikeret arbejder for at balancere visuelt design, materialevalg og effektivitet i et lean-optimeret produktionssetup.
 

Mekoprint Chemigraphics producerer faconætsede, mekaniske færdiggjorte tyndpladekomponenter samt metalskilte. Divisionen råder 6.000 m2 administrations- og produktionsfacaliteter som danner de perfekte rammer for optimale løsninger for profesionelle kunder inden for alle brancher. Endvidere disponerer vi over alt udstyr til håndtering af de mekaniske processer, som sikrer optimal geometrisk frihed.

Mekoprint Cables fremstiller individuelt kundetilpasset kabelkonfektion baseret på produktion i østeuropa. Divisionens medarbejdere har et stort materiele- og produktkendskab og hjælper gerne med løsningsforslag.

 
 

Mekoprint Asien

Med involvering af Mekoprints Asien-setup opnår du som kunde det bedste fra begge verdener. Vi kombinerer højteknologisk, fuldautomatiseret produktion i Danmark med partnerbaseret, løntung produktion i Asien. Mekoprint har et mangeårigt samarbejde med en række produktionspartnere i Asien, baseret på gensidig respekt og stor kulturforståelse.

Læs mere

Mekoprint Polen

Med Mekoprints Polen-setup tilbyder Mekoprint lave omkostninger til blandt andet montage og diverse metalbearbejdningstyper. Dette samtidigt med at arbejdet er udført i Danmarks nærområde så de ekstra fragtomkostninger holdes minimale.  

Mekoprint etablerede i november 2005 datterselskabet Mekoprint sp. z.o.o. i Stargard ved Stetin i Polen. 

Læs mere


Mekoprint sp. z.o.o. udfører opgaver som:
•    Montagearbejde
•    Kantbuk
•    Stanseopgaver på excenterpresser
•    Svejsning
•    Punktsvejsning
•    Isætning af presdetaljer
•    Gevindskæring og rejfning

              

LEAN hos Mekoprint

BRUG AF IT I HVERDAGEN

Mekoprint har med iPads til alle medarbejdere i produktionen opnået et 100% digitalt, papirløst arbejdsforløb. Det betyder at medarbejdere kan følge enhver kundeordre i samtlige produktionsled frem til levering samt se arbejds- og procesbeskrivelse, diverse tegninger og ordrestatus. Helt enkelt arbejdes der i realtid med opdateret dokumentation - og med et minimum af administrativt tidsforbrug.

LEANKULTUR OG KOMPETENTE MEDARBEJDERE

OVERALT I MEKOPRINT GENNEMFØRER MEDARBEJDERNE UGENTLIGE TAVLEMØDER, HVOR DER FOKUSERES PÅ RESULTATER OG LØBENDE FORBEDRINGER.  

Der er skabt en særlig lean-kultur, hvor alle i virksomheden bidrager til den positive udvikling. Medarbejdernes forbedringsforslag modtages positivt af ledelsen, der for længst har erkendt, at de bedste forslag ofte kommer fra de mennesker, der beskæftiger sig med processerne i dagligdagen. 

Historie

Mekoprint er familieejet

Historien om Mekoprint startede i 1954, da Erland Kold købte en andel af Aalborg Kliché- og Metalskilte fabrik.
Metalskiltefabrikken blev til Mekoprint, som producerede ætsede metalskilte og selvklæbende laktransfers til mærkning af motorer, pumper og landbrugsmaskiner.

Siden Esben Kold (Kemiingeniør og HD i organisation) overtog ledelsen af Mekoprint i 1973 og frem til i dag (2015) har virksomheden udviklet sig til at være en højteknologisk og vækstorienteret virksomhed med en bred vifte af  teknologier, kompetencer og produktløsninger.

Den 1. marts 2015 overtog tredje generation, Anders Kold ledelsen af Mekoprint. Anders (39) er uddannet cand.merc. i strategi, organisation og ledelse fra CBS, København i 2001.  
Anders har igennem de sidste 7 år haft egen konsulentvirksomhed (Avento A/S) og har i samme periode været medlem af Mekoprints bestyrelse.

Tidslinje

  • 1954
  • 1961
  • 1973
  • 1974
  • 1983
  • 1992
  • 2001
  • 2005
  • 2008
  • 2009
  • 2012
  • 2015
  • 2016
  • 2018

1954

1. Generation

Erland Kold køber sig ind i Aalborg Kliché- og Metalskiltefabrik med fokus på at udvikle metalskiltefabrikken i den gamle virksomhed fra 1911.

1961

Me+ko+print

Firmaet ændrer navn til Mekoprint. Begyndelsesbogstaverne i grundlæggerens efternavn og de to grundteknologier – metalbearbejdning og tryk.

1973

2. Generation

Esben Kold overtager ledelsen af 30 medarbejdere. Der satses kraftigt på teknologi- og organisationsudvikling gennem årene.

1974

Udvidelse

En ny fabrik på 1.800 m2 blev projekteret og bygget i Aalborg. Fabrikken blev op igennem 1970´erne udbygget til 5.000 m2.

1983

Membran Pioner

Membran- og foliegruppen udvides med ny fabrik på 2.500m2 i Støvring. Allerede året efter udbygges fabrikken med 1.000 m2.

1992

Metal vækster

Nykøbt fabrik på 10.000 m2 i Aalborg giver mere plads til frontpaneler, kabinetter og pladebearbejdning sammen med større anodiserings- anlæg og pulverlakering.

2001

Vokseværk

Henning Larsen Architects opfører to nye fabrikker på i alt 12.000 m2 i Støvring. Folie, membran switch, faconætsning og skilteproduktionen udvider.

2005

Polen setup

Mekoprint etablerer sig i Polen og kan tilbyde lave omkostninger til blandt andet montage og diverse metalbearbejdningstyper.

2008

Opkøb

Mekoprint opkøber PUMAC Stanseværk A/S og styrker dermed markedsposition indenfor avanceret metalbearbejdning.

2009

Opkøb

Mekoprint opkøber Danprint divisionen af GPV Group og styrker markedsposition inden for folietastaturer og serigrafi.

2012

Kontor i Hong kong

Mekoprint Hong Kong Ltd. etableres med fokus på servicering af lokale kunder, logistikkoordinering, kvalitetssikring og indkøb hos lokale samarbejdspartnere.

Effektivisering

Papirløs produktion indføres med iPads i produktionen. Der arbejdes real time med et min. af administrativ spild.

2015

3. Generation

Anders Kold overtager ledelsen af 258 medarbejdere. Der sættes fart på vækst- og forretningsudviklingen.

Opkøb

Mekoprint opkøber Molex Knutsen og udvider dermed eksisterende kabelaktiviteter, der samles med lednings- og kabelkonfektionering i divisionen ”Mekoprint Cables”.

2016

Opkøb

Opkøb af CPM Manufacturing til udvidelse af metalforretningen med kundetilpassede svejste systemløsninger i selvstændig fabrik i Hornslet nord for Aarhus.

2018

Top 20 arbejdsplads

Mekoprint udnævnes som 14. bedste arbejdsplads blandt mellemstore virksomheder af Great Place to Work©.

Bestyrelse

JAN VESTERGAARD OLSEN

Bestyrelsesformand

Tidligere adm. direktør i Aalborg Industries

ESBEN KOLD

Næstformand

Lean & Technology Advisor

ANDERS KOLD

Bestyrelsesmedlem

CEO i Mekoprint A/S

PETER GLAD

Bestyrelsesmedlem

Medarbejdervalgt
Medarbejder i Mekoprint A/S

Claus Laustsen

Bestyrelsesmedlem

Medarbejdervalgt
Medarbejder i Mekoprint A/S

PER RASMUS RASMUSSEN

Bestyrelsesmedlem

Administrerende Direktør, Persolit

Årsrapport

Værdigrundlag

Mission

Mekoprint er en innovativ, værdiskabende og global leverandør, der samarbejder med kunder med særlige krav til kundespecifikke produkter og totalløsninger inden for betjeningspaneler, højvolumen fleksible printplader, EMC-afskærmninger, ledningskonfektionering, metalskilte og bearbejdede metalemner.

Vision

Vil vil være den foretrukne samarbejdspartner for udvalgte kunder igennem:

- Global tilstedeværelse inden for salg, udvikling og produktion

- Samarbejde med udvalgte, certificerede leverandører og samarbejdspartnere

- Kontinuerlig innovativ udvikling af kundespecifikke produkter og samarbejdsløsninger

- Attraktiv arbejdsplads for vores medarbejdere

Værdier

  • Nysgerrige
  • Ambitiøse
  • Handlekraftige
  • Ansvarlige

Mekoprints grundlægger, Erland Kold, tog det første skridt i en ny retning, da han grundlagde den virksomhed, som i dag er Mekoprint, fordi han var af den faste overbevisning, at det at gå i andres fodspor aldrig har ledt til nye horisonter. Nysgerrighed er drivkraften i Mekoprint. Nysgerrighed efter at finde nye måder at gøre ting på, at finde nye kunder, nye markeder, nye relationer, nye horisonter.

At Mekoprint er gået fra at være én blandt mange producenter af metal- klichéer i 1950erne til i dag at have en unik position som en globalt konkurrencedygtig leverandør af så varierede produkter som solceller og EMC-afskærmninger er ikke sket ved et tilfælde. Det er sket ved mod. Mod til at gå veje, ingen andre har gået. Mod til at se fremad. Til at tage det næste skridt. Mod til at gøre det, som ingen andre tør.

Med udgangspunkt i et eksplicit ønske om ikke at designe og producere egne produkter indlever vi os passioneret i designet og optimeringen af vores kunders produkter. Indlevelse i kundens særlige behov er vores mærkevare.

Konkurrence holder os i ilden og udfordrer os til at gøre vores bedste. Vi ønsker kunder, som kræver høj kvalitet, høj automatiseringsgrad og anvendelse af den nyeste produktionsteknologi. Ingen er nogensinde blevet stærk af at have vinden i ryggen.

5 Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Vestibulum tortor quam, feugiat vitae, ultricies eget, tempor sit amet, ante. Donec eu libero sit amet quam egestas semper. Aenean ultricies mi vitae est. Mauris placerat eleifend leo.

6 Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Vestibulum tortor quam, feugiat vitae, ultricies eget, tempor sit amet, ante. Donec eu libero sit amet quam egestas semper. Aenean ultricies mi vitae est. Mauris placerat eleifend leo.

Kontakt Mekoprint